Mono 150Wp - Victron Energy

Zonnepaneel 150 Watt piek monokristallijn - Victron Energy

Zonnepaneel 120 Watt piek monokristallijn

✔ Afmeting 1005 x 670 x 35 mm
✔ Voltage/Amperage 19,8V/6,06A
✔ Verzendklaar binnen 24 uur
✔ Gratis thuisbezorgd
€ 169,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
102

Zonnepaneel 120 watt monokristallijn

Verbluffend veel vermogen

Het vermogen van 120 watt piek is verbluffend te noemen zeker voor een paneel wat maar 100,5x67cm meet. hiermee levert dit paneel een cel efficiëntie van 20,6%, wat betekent dat dit paneel in het top segment van de markt zit en door zijn kleine afmetingen nagenoeg op elke camper past. Met een gemiddeld 4,4% betere temperatuur coëfficiënt, welke de afname van het vermogen bij opwarming bepaald, presteert dit paneel het jaar door aanzienlijk beter dan de meeste aangeboden zonnepanelen.

Allemaal dankzij vijf busbar technologie

De op dit moment meest verkochte zonnepanelen zijn veelal twee of drie busbar panelen. Wanneer je naar de opbouw van een zonnecel kijkt bestaat deze uit een silicium wafer met hierop geprinte busbars en vingers. De vingers zijn de horizontale lijnen deze vangen de energie (photon) op die de cel loslaat als er licht op valt. De busbars zijn de verticale lijnen en deze transporteren de energie naar het einde van de cel. Hoe korter de afstand van de vingers naar de busbars hoe minder weerstand en hoe efficiënter de cel wordt. De busbars transporteren deze energie vervolgens naar de volgende cel. Je kunt de busbar zien als een snelweg hoe meer banen, hoe meer verkeer er overheen kan, in dit geval hoe meer energie. Door deze verbeteringen heeft dit paneel een hogere opbrengt.

Nu nog langere levensduur

Dankzij de vijf busbar technologie heeft dit zonnepaneel minder interne weerstand wat ervoor zorgt dat het paneel minder opwarmt, en +2% meer efficiënt is dan de momenteel gebruikelijke twee en drie busbar zonnepanelen. Doordat de afstand van de vingers naar de busbar enorm verkort is hebben deze 5 busbar panelen aanzienlijk minder last van micro cuts wat betekent dat de levensduur langer is dan de gebruikelijke 25 tot 30 jaar maar nog belangrijker met minder vermogensverlies gedurende deze periode.

Meer informatie

Voor technische gegevens kunt u klikken op het tabblad “meer informatie”

Meer informatie
Paneel afmetingen1005 x 670 x 35 mm
Gewicht zonnepaneel7,49 kg
Cell typeMonokristallijn
Aantal cellen72 (4*9)
Max wattage (Pmax)120 Watt piek
Max spanning (Vmpp)19,8 volt
Max stroom (Impp)6,06 ampère
Nullastspanning23,4 volt
Kortsluitstroom6,42 ampère
Max systeemspanning1000 VDC (IEC)
bedrijfstemperatuur-40°C tot +85°C
Garantie2 Jaar
Vermogensgarantie10 jaar 90% + 25 jaar 80%
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zonnepaneel 120 Watt piek monokristallijn
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!