Off-grid (zonne) energie experts

0
U heeft geen items in uw winkelwagen.

0

×

Registratie

Profiel Informatie

Inlog gegevens

of Log in

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Meer Views

Zonnepaneel set 130 / 140 Watt piek 12V

Beschikbaarheid: In voorraad

Vanaf: € 279,00

tot: € 617,90

Prijs zoals geconfigureerd: € 279,00

Snel Overzicht

Complete set. Gratis thuis bezorgd. Eenvoudig zelf te installeren.
Zonnepaneel 130 Watt piek polykristalijn   +€ 0,00
1 x Sikaflex 252   +€ 0,00
5 x Solar kabel 4mm² zwart   +€ 0,00
5 x Solar kabel 4mm² rood   +€ 0,00

* Vereiste velden

Prijs zoals geconfigureerd: € 279,00

Details

Zonnepaneel Set Compleet 130 / 140 Watt piek

Zonnepanelen en complete sets zonnepanelen van V&C Trade zijn geschikt voor gebruik op campers, caravans, boten, tuin huizen oftewel iedere toepassing waar geen vaste stroom voor handen is. De systemen van V&C Trade zijn eenvoudig zelf te monteren en ook nog eens gunstig geprijsd. Of u nou op zoek bent naar camper zonnepanelen, caravan zonnepanelen, boot zonnepanelen of een zelf samengestelde set bij ons bent u aan het juiste adres.

Voor elke toepassing het juiste vermogen

Zonnepanelen van V&C Trade zijn opgebouwd uit 36 hoogwaardige kristallijne cellen welke ook bij lage licht omstandigheden en bewolkt weer zeer goed presteren. Onze sets zijn verkrijgbaar in de vermogens van 50, 80, 100 of 130 Watt. Elke set bevat alles wat u nodig heeft om een complete installatie op te bouwen. Zoals 4 ABS hoekstukken, 10 meter solar kabel, Montage Kit Sikaflex 252, bijpassende laadregelaar en natuurlijk het zonnepaneel.

Duurzaamheid tot in Detail

Elk zonnepaneel van V&C Trade is voorzien van een blank geanodiseerd aluminium frame Waardoor het zonnepaneel een buig vast geheel vormt. Onder het 3.2 mm dikke glas zijn de cellen ingekapseld en vormen zo een waterdicht geheel.

Door weer en wind

Zelfs in de zwaarste weersomstandigheden gooien zonnepanelen van V&C Trade hoge ogen. Weersomstandigheden zoals hagel, regen, sneeuw of zon vormen geen probleem. U mag onze panelen 4 seizoenen van het jaar buiten laten.

Efficiënt ook na jaren

Door gebruik te maken van A klasse cellen kunnen wij zeggen dat het vermogen van een V&C Trade zonnepaneel gegarandeerd na 10 jaar nog +90% en na 25 jaar +80% van het oorspronkelijke vermogen zal bedragen.

Compleet geinstalleerd voor slechts 249 euro extra

Wilt u de set compleet geinstalleerd hebben op uw camper of caravan dan kan dit bij onze vestiging in Barneveld. Kies bij het betalen voor de complete installatie en wij nemen contact met u op om snel een afspraak in te plannen.

Specificaties:

Specificaties130 Watt piek Polykristalijn paneel140 Watt piek Polykristalijn paneel
Gewicht Kg 12
Afmetingen mm 1290x670x35 1480x673x35
Nominaal vermogen (tolerantie ±3%) 130 Watt piek 140 Watt piek
Max. vermogens-spanning V 17,60 20
Max. vermogens-stroom A 7,39 7,78
Nullast-spanning V 21,90 21,60
Kortsluitings-stroom A 7,98 8,85
Fabrikant VC trade Victron Energy
 
Celtype Polykristallijn
Minimaal aantal cellen in serie 36
Kabellengte / stekkertype 500 mm MC4 900 mm MC4
Uitgangs spannings tolerantie +/-3%
Frame Aluminium
Productgarantie 2 jaar 5 jaar
Garantie op elektrische prestaties 10 jaar 90% + 25 jaar 80% vermogensafgifte

Voor meer informatie over de afzonderlijke producten verwijs ik u door naar de product pagina's

130 Watt zonnepaneel gemiddelde verbruikers

*Gebaseerd op een gemiddeld verbruik en een gemiddelde opbrengt van een 130 Watt zonnepaneel in de maanden mei t/m aug. Totaal wil zeggen alle in de tabel genoemde apparaten.


Kies ook bewust voor een zonne-energie installatie op uw camper, boot of caravan.

Meest Gestelde Vragen


Een zonnelader haalt energie van uw zonnepaneel en slaat deze op in uw accu. De regelaar houdt in accu in een goede conditie door hem op de juiste manier te laden dit juist laden zorgt ervoor dat de levensduur van uw accu wordt verlengt. De regelaar kent een aantal fases waarmee uw accu wordt geladen.

 • Bulk laden(boost): Hierbij wordt de accu met een constante stroom met een zo maximaal mogelijke spanning geladen. De stroom wordt hierbij begrenst door de grootte van de lader, bulkladen kan tot een ongeveer 80% volle accu. Gedurende het bulk proces zal de accuspanning langzaam stijgen tot aan de absorptiespanning. Als de absorptiespanning wordt bereikt is het belangrijk dat de stroom gereduceerd wordt, de lader schakelt over op de tweede fase.

 • Absorptie laden(equalize): Met een constante spanning (absorptiespanning) wordt de accu verder geladen waarbij de lader de stroom steeds verder laat zakken. Bij een aantal type laders is dit een vaste tijd maar veruit de meeste laders laden volgens het “adaptive” principe, waarbij deze tijd afhankelijk is van de staat van de accu voordat het laden is begonnen. Een diep ontladen accu krijgt een langere absorptiefase dan een minder diep ontladen accu.

 • Float laden: De accu is nu vol, en de spanning zal ook verder dalen om corrosie en waterverbruik van de accu te voorkomen. (storage mode) De laadspanning moet echter wel hoog genoeg blijven om sulfateren van de accu te voorkomen. De geleverde stroom is precies genoeg om lichte ontlading en zelfontlading op te vangen.


 • Een PWM regelaar laad de accu op door de spanning van het zonnepaneel te laten zakken naar het niveau van de accu. Een MPPT regelaar koppelt de accu geheel los van het zonnepaneel en transformeert het voltage naar de juiste spanning om de accu te laden. Door deze transformatie haalt een MPPT regelaar tussen de 10-30% meer energie van het paneel. Het meeste van dit voordeel wordt gehaald wanneer men 2 panelen aansluit op de MPPT regelaar bij een 12 volt systeem. Een MPPT regelaar heeft alleen voordeel tijdens het bulk laden. Het absorptie laden en float laden zijn identiek bij een PWM en MPPT regelaar.

 • PWM: Pulse Width Modulation

 • MPPT: Maximum Power Point Tracking


 • Beide types cellen bestaan uit silicium kristallen die verwerkt worden met een andere vaste stof

 • Monokristalijne cellen: Worden geproduceerd door het vloeibare silicium in een vorm te gieten die al de juiste dikte en vorm heeft. Hierdoor liggen alle moleculen uitgelijnd men noemt dit ook wel een regelmatige kristalstructuur. Door deze structuur is een monokristalijne cel gevoeliger voor directe instraling.

 • Polykristalijne cellen: Worden geproduceerd door het vloeibare silicium in een staafvorm te gieten, wanneer afgekoeld worden hiervan op de juiste dikte schijven gezaagd. Door dit proces liggen de moleculen niet in lijn. Men noemt dit ook wel een onregelmatige kristalstructuur. Polykristalijne cellen zijn hierdoor gevoeliger voor indirect en diffuus licht.

 • Bij zonnepanelen op een camper, caravan of boot liggen de panelen plat op het dak of dek, hier zou de polykristalijne variant een licht voordeel hebben. Echter is in de praktijk het verschil te verwaarlozen.


  De accu capaciteit is niet afhankelijk van het vermogen van het zonnepaneel. De accu moet u zien als buffer, hoe groter de accu hoe langer u kunt staan zonder dat u hoeft bij te laden. Ons advies is om capaciteit te hebben voor circa 2-3 dagen zonder bijladen. In de praktijk komt dit neer op 110Ah voor een gemiddelde camper. Dit ligt bij een boot vaak hoger richting de 160Ah of zelfs 2x 110Ah. Wanneer u volledig zelfvoorzienend wilt zijn moet het zonnepaneel voor uw camper dus in 2-3 dagen in staat zijn om uw accu volledig te laden.


  Er is geen verschil tussen daglichtpanelen en zonnepanelen, alle panelen leveren stroom als het licht is en meer stroom als de zon schijnt. De term daglichtpaneel is geïntroduceerd omdat men ten onrechte vaak dacht dat zonnepanelen alleen werken bij zonlicht.


  De installatie kunt u eenvoudig zelf uitvoeren met onze duidelijke Nederlandstalige handleiding. Na aankoop krijgt u op de bedankt pagina een link om deze handleiding te downloaden.


  Wanneer uw accu parallel aangesloten is op uw 1e accu wordt deze automatisch mee opgeladen.Wanneer u bijvoorbeeld uw start accu ook wilt opladen raden wij een scheidingsrelais of een duo solar laadregelaar aan.

 • Parallel: Wil zeggen de plus van accu 1 zit op de plus van accu 2 ditzelfde geldt voor de min. Let op een parallel schakeling kan alleen bij 2 identieke accu’s

 • Scheidingsrelais: Relais die tussen de 2 afzonderlijke accu’s geplaatst wordt wanneer 1 van de 2 een bepaalde spanning bereikt gaat het relais open en wordt de andere accu ook geladen.

 • Duo solar regelaar: Solar laadregelaar met 2 accu aansluitingen in plaats van 1. • Wat een daglichtpaneel / zonnepaneel oplevert is van veel factoren afhankelijk zoals zonnekracht, stand van de zon, locatie, plaatsing op de camper, boot of caravan en de temperatuur. Onderstaande tabel geeft globaal weer wat er gemiddeld per dag van een zonnepaneel afkomt in Nederland.

  Gemiddelde opbrengt per dag in watt uur
  Zonne paneel 130 Watt piek 100 Watt piek 80 Watt piek 50 Watt piek
  januari 77Wh 59Wh 47Wh 30Wh
  februari 177Wh 136Wh 109Wh 68Wh
  maart 278Wh 214Wh 171Wh 107Wh
  april 482Wh 371Wh 297Wh 186Wh
  mei 624Wh 480Wh 384Wh 240Wh
  juni 614Wh 472Wh 378Wh 236Wh
  juli 623Wh 479Wh 383Wh 240Wh
  augustus 528Wh 406Wh 325Wh 203Wh
  september 355Wh 273Wh 218Wh 137Wh
  oktober 209Wh 161Wh 129Wh 81Wh
  november 105Wh 80Wh 64Wh 40Wh
  december 57Wh 44Wh 35Wh 22Wh

  Productlabels

  Gebruik spaties om verschillende labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (') voor zinnen.